Troje učenika Srednje škola Prelog s prestižnog međunarodnog natjecanja održanog prošlog tjedna u talijanskom gradiću Senigalliju vratilo se odličnim rezultatima i medaljama – zlatom, broncom i četvrtim mjestom.
Na međunarodnom natjecanju u 11 gastronomskih i turističkih disciplina u jakoj konkurenciji kuhar Karlo Gracin Šardi osvojio je zlato, hotelijerka Ema Kos bila je brončana, a hotelijerka Ivana Hansderfner osvojila je odlično četvrto mjesto.
Kako je natjecanje u svim kategorijama održano u timovima koji su bili sastavljeni od natjecatelja iz različitih država preloški srednjoškolci uz dobro poznavanje svog područja pokazali su i dobru snalažljivost.
Istaknula je to prof. Sanja Kovačić na prigodnom druženju s novinarima koji su organizirali po povratku organizirali i uz Ivanin koktel. I ona je sama bila dio natjecanja, ali s ‘druge strane stola’, kao međunarodni sudac.
Karlo Gracin Šardi osvojio je zlato u disciplini kuharskog desetoboja/Dechatlonu. Sa svojim timom do zlata je stigao ako su na putu do vrha spletom nesretnih okolnosti ostali bez jednog člana.
Hotelijerka Ema Kos bila je brončana u disciplini Poslovanje recepcije hotela /Front Office.
Odlično četvrto mjesto osvojila je hotelijerka Ivana Hansderfner se u disciplini koktela.
S učenicima je u Italiju putovala je i mentorica Anica Naranđa:
Na natjecanju je sudjelovalo oko 400 učenika iz škola iz 24 zemlje, a održano je u sklopu 35. godišnje skupštine Europskog udruženja škola u hotelijerstvu, a ravnatelj SŠP Tomislav Gregor istaknuo je:
U Italiju nisu putovali mentori Marina Branilović i Zoran Tomašić, ali su pomno pratili svoje učenike, zajedno sa svima u školi bodrili ih i za njih navijali.
Pogledajte i njihovu fotogaleriju iz Italije