U Srednjoj školi Prelog ovih dana uči se talijanska kuhinja. Nastavak je to šestogodišnje Erasmus suradnje kroz koju gosti iz Italije dolaze u Prelog i obrnuto.
Voditeljica projekta Kristina Jančec:
A kakva je talijanska kuhinja otkrili su nam i sami majstori kuhanja.
Zanimljivo je da talijansku delegaciju koja stiže nedaleko grada Treviso, u sjevernoj pokrajini Veneto, predvodi voditeljica restorana rodom naša Međimurka Danica Žižek. Evo što kaže o posebnostima jela i talijanske kuhinje koje pripremaju:
Tako su gosti sa sobom donijeli i friške namirnice, a što se to točno našlo na jelovniku, strukovna nastavnica Anica Naranđa:
Zadovoljstvo suradnjom i povratkom u naš kraj nije krila šefica kuhinje Annachiara Didone. Prilika je to i za turističko upoznavanje s našim krajem, pa su tako lani stigli obići Varaždin, a danas će razgledati i ljepote gornjeg Međimurja.
Plod zajedničkog rada u kuhinji na kraju je ovako (i preslasno) izgledao: