Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Možnik ponovno u Vijeću FIG-a: Velika čast i priznanje

Foto: HGS

Na 85. kongresu Svjetske gimnastičke federacije (FIG) koji se održava u Dohi izabrano je vodstvo Svjetske gimnastičke federacije za novi olimpijski ciklus do 2028. godine.

Za predsjednika je reizabran Japanac Morinari Watanbe, a izabrani su i potpredsjednici, Izvršni odbor, članovi Vijeća, tehničkih odbora i nadzornog odbora.

Za Vijeće FIG-a kandidat je bio i Marijo Možnik ispred Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS), a Možnik je drugi put izabran u to tijelo.

– To je velika čast i priznanje, ne samo meni nego i Hrvatskom gimnastičkom savezu da se dobro radi, da smo prepoznati, prije svega po rezultatima naših sportaša, ali rekao bih i po odličnim organizacijskim sposobnostima. Tu prije svega mislim na Svjetski kup u Osijeku DOBRO World Cup, koji je od idućeg olimpijskog ciklusa kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Los Angelesu, dakle najviša razina Svjetskog kupa, rekao je Možnik.

Marijo Moznik i Mario Vukoja
Marijo Možnik i Mario Vukoja, Foto: HGS / Press

– Inače, Vijeće FIG-a čiji sam član sada u drugom mandatu drugo je najviše tijelo FIG-a nakon Skupštine, i to je tijelo koje potvrđuje odluke Izvršnog odbora te između ostaloga bira domaćine svjetskih prvenstava, kao i usvaja tehnička pravila svih grana gimnastičkog sporta. Drago mi je da i Hrvatska već u drugom mandatu ima i svog predstavnika u tijelima upravljanja Svjetske gimnastičke federacije, dodao je Možnik. 

Kongres FIG-a u Kataru okupio je rekordan broj sudionika, preko 500 delegata iz 157 nacionalnih federacija. 

Osim Marija Možnika Vijeće Svjetske gimnastičke federacije iz europske kvote čine još Blanka Mlejnikova (Češka), Hlif Thorgeirsdottir (Island), Jacob Wischnia (Izrael), Krasimir Dunev (Bugarska) i Joao Paulo Rocha (Portugal).

Hrvatsku delegaciju u Dohi uz Marija Možnika čini i Mario Vukoja, sportski koordinator HGS-a i predsjednik Tehničkog odbora muške sportske gimnastike pri Europskoj gimnastičkoj federaciji.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!