Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Svjetski dan audiovizualne baštine u Domu kulture Grada Preloga, ulaz slobodan

Dom kulture Grada Prelog uključuje se u obilježavanje Svjetskog dana audiovizualne baštine, koji ove godine u kinima diljem Hrvatske obilježava prikkazivanjem filmova redatelja Rajka Grlića, pa nam tako i preloško kino večeras donosi dva filma uz besplatan ulaz.

Svjetski dan audiovizualne baštine utemeljio je UNESCO, a obilježava se od 2005. godine. Na programu u Prelogu naći se, od 17 sati, u petak 25. listopada, dječji film „Tajna starog tavana“, a od 19 sati na rasporedu je film „Za sreću je potrebno troje“.

Tajna starog tavana, 1984., ZF, avantura, komedija

Uloge: Mario Mirković, Nina Petrović, Rene Bitorajac

Režija: Vladimir Tadej

Dječji film Tajna starog tavana iz 1984. koji prati dva dječaka radio-amatera, Miru iz Zagreba i Pepeka iz Praga, za vrijeme školskih praznika na Hvaru. Oni otkrivaju zaboravljeni izum čudnovatog antigravitacijskoga topa, djelo pokojnog Mirina pradjeda još iz vremena Prvog svjetskog rata. Za izum se zainteresiraju međunarodni špijuni.

Za sreću je potrebno troje, 1985., melodrama

Uloge: Predrag Miki Manojlović, Mira Furlan, Bogdan Diklić, Vanja Drach, Dubravka Ostojić, Ksenija Pajić

Režija: Rajko Grlić

Po povratku iz zatvora, Drago započinje ljubavnu vezu sa skromnom radnicom Zdenkom, čija je najbolja prijateljica kolegica s posla Jagoda. Potonja upozorava Zdenku da ne smije naivno vjerovati muškarcima, što se ubrzo i potvrdi. Drago, naime, još pati za bivšom suprugom Ninom, koja je ljubavnica imućnog Ivana, a za Zdenkom pati tvornički portir Jozo… Uz mlade, ali već ugledne glumce Mikija Manojlovića. Miru Furlan i Bogdana Diklića prvi put na filmu pojavljuju se Ksenija Pajić i Dubravka Ostojić. Autori glazbe su članovi rock grupe Leb i sol Vlatko Stefanovski i Bodan Arsovski. Na pulskom filmskom festivalu film je dobio Zlatnu arenu za scenografiju (Dinka Jeričević).

8984 62241 svjetski dan audio vizualne batine 2024

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!