Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Važan tjedan hrvatskih rukometašica u Prelogu, Obrvan traži pričuvna rješenja. Ježić: Super je ideja da se nalazimo i treniramo s nekim ekipama

Nakon manje od mjesec dana, od ponedjeljka je ponovno na pripreme u Prelog stigla hrvatska ženska seniorska reprezentacija i tu će u skopu EHF tjedna trenirati do nedjelje. Izborniku Ivici Obrvanu ovo će biti važan tjedan u kojem će tražiti pričuvna rješenja za završne pripreme za Europsko prvenstvo.

Na popisu izbornika Ivice Obrvana nalazi se 18 igračica, među kojima su standardne reprezentativke sestre Posavec, Paula i Stela. U odnosu na prošlo okupljanje ima manjih  promjena, ali i u odnosu na popis objavljen prije vikenda. Ozljede su zaustavile Kristinu Prkačin i Ivu Zrilić. Među novim snagama tu su Iva Bule, Hannah Vuljak. Na popisu se nakon dugo vremena nalazi Tina Barišić, a tu  su i potpuno oporavljene Ivana Kapitanović, Nikolina Kragulj te ponovno Tena Petika. 

Dio iskusnijih igračica dobio je poštedu, dio ih je ozlijeđen, a kako je do završnog okupljanja manje od mjesec dana, izbornik mora pronaći i pričuvna rješenja za svaku poziciju pa će stoga ovaj tjedan biti jako važan.

Prošlo je kratko vrijeme od zadnjeg okupljanja i ponovno smo zajedno. Drago mi je da smo tu i idemo u nove pobjede. Dosta je novih cura, ja ću neke također tek sada upoznati i želim im svu sreću. – komentirala je na okupljanju kapetanica Katarina Ježić.

Kao i kod prvog okupljanja, Hrvatska će u Prelogu odigrat će i jedan zatvoreni trening susret. Ovog puta bit će to s reprezentacijom Crne Gore koja ima novu izbornicu Suzanu Lazović.

Odlična je prilika i da igramo prijateljske utakmice tijekom tjedna kad se okupimo, to je ono što nam treba i gdje se svaka igračica može najbolje pokazati. Da bismo prošle skupinu na EURU, moramo biti u najboljem izdanju, svaka od nas., rekla je Ježić.

Europsko prvenstvo ove godine organiziraju Mađarska, Austrija i Švicarska, od 28. studenog do 15. prosinca. Hrvatska će igrati u skupini D s Danskom, Farskim Otocima i Švicarskom. Tim redoslijedom će i nastupiti u Baselu, a smotru će otvoriti 29. studenog u 20.30 sati protiv finalistica prošlog EURA, ali i osvajačica svjetske i olimpijske bronce 2023. i 2024. godine, Danske.

Morat ćemo stvarno igrati na 200 posto od naših snaga, čak i više od toga, ako želimo proći skupinu. Svaka skupina je teška, Europsko prventvo je najteže rukometno prvenstvo i stvarno moramo biti u najboljem naponu snage da bismo prošle skupinu, zaključila je kapetnica nacionalne vrste.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!