Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA Održan 3. Otvoreni Dragon boat kup Grada Preloga : “Rezultati nam nisu važni, nama je bitno da smo tu.”

Na jezeru HE Dubrava na Preloškoj Marini održan je 3. Otvoreni Dragon boat kup Grada Preloga. Lijepo jesensko vrijeme i temperatura dobro su poslužile 8. natjecateljskih ekipa ove godine te brojne posjetitelje.


Manifestaciju organizira TZ Grada Preloga u suradnji s Udrugom sportske rekreacije Croatian Outdoors uz podršku Grada Preloga.
Dobrodošlicu je svima poželio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.


„I ove godine organizirali smo Otvoreni Dragon boat kup Grada Preloga, treći po redu na koji dolaze udruge veslati da bi pomogle ljudima koji su oboljeli od različitih bolesti pa se tako i mi priključujemo i pokazujemo svoju suosjećajnost prema tim ljudima. Što se tiče natjecanja, svi su oni pobjednici pa tako i svi mi koji sudjelujemo na bilo koji način u takvoj akciji.“

Dragon boat veslanje je timski sport koji se sastoji od bubnjara, kormilara i do 20 veslača koji rade sinergijski, kako bi čamac brzo i glatko klizio po vodi. I ove godine sudjelovao je Dragon boat klub Zadar. Oni su u sklopu natjecanja predstavili hvalevrijedan projekt PINK DRAGON koji je vezan uz tim žena koje su preboljele karcinom dojke te koje se bave veslanjem zmajskih čamaca kao dijelom svoje rehabilitacije, a pridružile su im se i tim žena iz Međimurja i okolnih županija s istom anamnezom, kako bi promovirali te poboljšali suradnju kroz ovu atraktivnu aktivnost u revijalnoj utrci ženskih timova.


U kategoriji mješovite ekipe natjecali su se: Nautički klub „Labud“ iz Preloga, Moto nautički klub „Mura“ iz Kotoribe, Murske dekle i momci iz Murskog Središća, Planinarsko društvo „Prelog“, Nautički klub „Fljojsar“ iz Donje Dubrave i Skradin MIX iz Zagreba, dok su se u kategoriji Žene natjecale ekipe Dragonboat kluba iz Zadra – Zmajke te članice Županijske lige protiv raka Čakovec, klub „Nova nada“.


Darko Punčikar predsjednik NK Fljojsar iz Donje Dubrave kazao nam je kako već tradicionalno sudjeluju na ovoj manifestaciji.


„Mi smo već uigrani tim pošto organiziramo natjecanje u veslanju u drvenim čamcima, no ipak ovo je malo veći izazov na tako velikim čamcima, 14 osoba treba iskoordinirati da bi dobro veslali, ali gušt nam je doći i uživati ovdje po tako lijepom vremenu. Bili su proteklih godina neki rezultati koji su bili samo toliko da sudjelujemo, nismo do sad bili ni prvi ni drugi ni treći. Ni ove godine ne priželjkujemo osvojiti neko visoko mjesto, najbitnije nam je samo da smo tu.“

Po prvi put sudjelovalo je i Planinarsko društvo Prelog, čiji je predsjednik Josip Naranđa istaknuo kako je najbitnije druženje svih zajedno.

Natjecanje u veslanju održano je na stazi dugačkoj 250 metara.


U Kategoriji mješovite ekipe prvo mjesto osvojili su NK Labud iz Preloga , 2. mjesto MNK„Mura“ Kotoriba, a treće mjesto NK „Fljojsar“ iz Donje Dubrave.

Dragon boat kup 2024 Prelog Studio M 21
Nautički klub Labud iz Preloga


U Kategoriji žene prvo mjesto osvojila je ekipa Dragonboat kluba iz Zadra a drugo mjesto osvojile su članice Županijske lige protiv raka Čakovec, klub „Nova nada“.

Dragon boat kup 2024 Prelog Studio M 23
Dragon boat klub Zadar

Pogledajte fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!