Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Obilježen Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

Policijska uprava međimurska danas je na čakovečkom Trgu republike, u suradnji s PP Čakovec i GDCK Čakovec, obilježila Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima koji se obilježava 18. listopada.

Trgovanje ljudima i dalje je jedan od najvećih međunarodnih problema i rastući fenomen. Kako bi se javnost senzibilizirala policija je dijelila informativne letke, dok su s učenicima Gimnazije Josipa Slavenskog, Ekonomske i trgovačke škole te Gospodarske škole razgovarali o tome kakve se tehnike koriste kod trgovine ljudima, kako prepoznati opasnost, ali i o potrebi prijavljivanja kada se posumnja na kriminalne aktivnosti. Učenici su potom ispisali poruke dajući tako podršku osvještavanju problema.

Europski dan borbe protiv trgovanja obilježava se od 2007. godine odlukom Europske komisije, s ciljem jačanja svijesti javnosti i unaprjeđenja prevencije i borbe protiv trgovanja ljudima.

Prema podacima MUP-a, trgovanje ženama i djecom u cilju njihovog seksualnog iskorištavanja dosegnulo je alarmantne razmjere, a procjenjuje se da je godišnja dobit od trgovanja ženama zbog seksualnog iskorištavanja viša od 122 milijarde američkih dolara. Osim toga, tisuće ljudi koristi se kao robovi za rad u tvornicama, hotelima, restoranima, barovima i domaćinstvima, sve uz prijetnju, silu, otmicu, prijevaru ili zlouporabe položaja ili ovlasti. 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!