Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Međimurski vrtićanci i školarci mamama poslali važnu poruku o zdravlju

Tijekom „ružičastog listopada”, čak 100.000 majki primit će jedinstven podsjetnik od svojih najmlađih da vode brigu o vlastitom zdravlju, jer, brinući o sebi, brinu o cijeloj obitelji. U međimurskim školama i vrtićima osmu godinu zaredom đaci personaliziraju edukativne letke o raku dojke, koje priprema Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU u sklopu projekta „Mama, budi zdrava!”.

U projektu sudjeluje niz odgojno-obrazovnih ustanova iz čitave županije. U Dječjem vrtiću Kotoriba i Dječjem vrtiću Kockavica Sveta Marija mališani su na radionici izrađivali crteže, učenici Područne škole Krištanovec posebno su uredili učionicu, dok su srednjoškolci u Gospodarskoj školi Čakovec raspravljali o značaju zdravog načina života.

Rak dojke pogađa jednu od deset žena u Hrvatskoj te oko jedan posto muškaraca. Iako u glavnu rizičnu skupinu spadaju žene starije od 50 godina, čak 20 posto oboljelih mlađe je od toga. Zbog ubrzanog tempa života i mnoštva obveza, majke nerijetko na prvo mjestu stavljaju potrebe svoje obitelji.

Kako bi ih osvijestili da je i njihovo zdravlje važno, ulogu ključnih saveznika u ovom projektu preuzimaju oni čiji će im glas najviše značiti – njihova djeca. Pored apela majkama da dogovore pregled kod liječnika, edukativni letak sadrži i informacije za očeve ususret „brkatom studenom” te djecu uči zdravim navikama na njima prilagođen način.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima kroz projekt Centar za psihološku pomoć.

Kako bi u budućnosti što bolje odgovorila na stvarne potrebe žena, na svojim internetskim stranicama provode i kratku anketu vezanu uz zdravlje i pozivaju žene da izdvoje vrijeme i kroz četiri pitanja podijele informacije o svojim navikama.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!