Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Karikatura kao najjače sredstvo javne kritike: U Prelogu otvorena izložba Hrvatskog društva karikaturista

Po prvi put u Muzeju Croata Insulanus Grada Preloga svečano je otvorena izložba Hrvatskog društva karikaturista.

U svečanom dijelu programa okupljenima se obratio Nikola Plečko, javnosti poznat kao Nik Titanik, predsjednik društva i iskusni karikaturist.

“Ove godine imamo tu čast da po prvi put u povijesti našeg društva izlažemo u Prelogu, i nadamo se da će Prelog postati jedna od redovnih stanica na kojima kroz godinu izlažemo naše karikature.”

Karikatura ima vrlo važnu ulogu u društvu kao najjače sredstvo javne kritike, pogotovo političara, što autori jako dobro rade, ističe Nik Titanik.

“Ovo je svojevrsna godišnja izložba i dobra je kronika što su naši članovi radili kroz godinu. Posjetitelji mogu ovu izložbu iskoristiti da se upoznaju i s nekim novim autorima jer malo nas radi po medijima pa puno naših članova nema mogućnost plasirati svoje karikature u javnost.”

Hrvatsko društvo karikaturista ima oko 80ak članova, no na žalost taj broj s vremenom sve više pada jer je karikatura vrsta umjetnosti koja lagano odlazi u prošlost, poručio je Nik, no ipak ne daju se modernim vremenima i vrlo su aktivni.

Otvorenju izložbe prisustvovao je i član izvršnog odbora HDK, Međimurec Damir Novak.

Izložba se može pogledati do kraja mjeseca listopada, a u Muzeju nakon ove, slijedi godišnja izložba Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog, stiže ilustratorica Željka Mezić, dok je prosinac rezerviran za predstavljanje novoobjavljenih knjiga, poručila je ravnateljica Muzeja Iva Kožnjak.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!