Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTO: Obilježen Dan ružičaste vrpce

Dan ružičaste vrpce, Čakovec, 5.10.2024. | Foto: Međimurska županija

Foto: Međimurska županija

Na čakovečkom središnjem trgu danas je obilježen Dan ružičaste vrpce, dan posvećen ženama koje se bore s rakom dojke, a članice kluba Nova nada koje su uspješno pobijedile tešku bolest s građanima su podijelile svoje savjete i edukativne letke.

Rak dojke i dalje je najčešći zloćudni tumor među ženama širom svijeta. Međimurska županija prednjači po odazivu na mamografske preglede u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Ovaj rezultat svjedoči o visokoj razini svijesti i odgovornosti građana prema vlastitom zdravlju, kao i o edukacijskim programima koje su provodili stručnjaci. Ti programi igraju ključnu ulogu u podizanju svijesti o važnosti redovitih pregleda jer se bolesti, otrkije li se na vrijeme, može izliječiti u visokom postotku.

Podršku je akciji Županijske lige protiv raka Čakovec dao i međimurski župan Matija Posavec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!