Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Centar za kulturu Čakovec najavio bogatu jesensku sezonu

Centar za kulturu Čakovec, najava jesenske sezone 2024, Čakovec | Foto: Željka Švenda / Studio M

S jeseni se veselimo mnogim događanjima koja se najavljuju u našim kulturnim institucijama, a s bogatim programom i u novoj sezoni svoju publiku čeka Centar za kulturu Čakovec. Od nove sezone Tribine Čakovec četvrtkom, Dana međimurske popevke, do adventskih programa i novogodišnjeg koncerta, sve je najavljeno u utorak na održanoj konferenciji za medije.

Tribina ČČ počinje ovog četvrtka, a prva projekcija donosi operetu ‘Grofica Marica’ Emmericha Kalmana uz 100. godina od prve izvedbe. Glazbeno-scensku poslasticu donosi Opera BB u koprodukciji s HNK Varaždin. Od glazbenih ČČ-a, izdvaja se 30. Jazz fair koji će trajati tri dana, a nastupit će američki Kelly Green Trio, ali i Dixieland band Čakovec, rekla je voditeljica glazbene djelatnosti Tamara Korunek. Novost je ciklus Zvuk klasike koji će imati tri termina, a publici donosi zanimljiv spoj glazbe i instrumenata iz 16. i 17. stoljeća.

Nezaobilazan je i filmski program koji će na veliko platno donijeti domaće i strane filmove. U CZK su posebno zadovoljni interesom publike za domaću produkciju pa su tako dobar interes zabilježili i proteklog vikenda za film Rajka Grlića ‘Svemu dođe kraj’. Jedan od idućih filmova koji se ističe je dokumentarac o košarkaškom Mozartu, Draženu Petroviću, rekla je voditeljica filmske djelatnosti Marina Kukolić, voditeljica filmske i izložbene djelatnosti.

IMG 4905 CZK jesenska sezona 2024

Studeni će biti u znaku međimurske popevke, a naglaskom na sam 28. studeni kada će se prvi put obilježiti Dan međimurske popevke, a nastupit će Cinkuši i domaće čuvarice međimurske popevke Cecilija Markač Hudopisk i

Adventski program kroz prosinac ispunit će Dani smjeha, večeri amatera, ali stiže i Ukrajinski klasični balet koji će u dvorani CZK čak dva put izvesti najpoznatiji i najizvođeniji božićni balet, Orašar.

Zanimljive izložbe najavljuju se i u galeriji, a za sad izdvojimo u studenom jubilarnu, 30. izložbu Udruženja arhitekata Međimurja.

Čakovečko kina nastavlja i s programom za mlade u sklopu nacionalnog projekta ‘Moje malo kino’, istaknula je ravnateljica Helga Lajtman. Tu je i 27. Assitej – susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade koji počinje u nedjelju i trajat će do 1. listopada čiji je program najavio Romano Bogdan.

Opširnije donosimo u Kulturnom mozaiku, a ni ove jeseni u našem kulturnom programu ne propustite besplatne ulaznicce za filmove koji stižu na veliko platno u čakovečko kino.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!