Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Crna lista: Na internetskom oglasniku pronašao povoljan traktor pa ostao bez nekoliko tisuća erua

Nova, Euro, novčanice, ilustracija, crna lista, policija | Foto: Ilustracija Pixabay

Foto: Ilustracija Pixabay

Na međimurskim cestama proteklog dana policija je evidentirala jednu prometnu nesreću, i to u Čakovcu gdje su se zbog oduzimanja prednosti sudarila dva automobila, a ozlijeđenih nije bilo, čuli smo jutros iz OKC-a PUM.

Muškarac (64) ostao je bez nekoliko tisuća eura nakon što je prevaren prilikom internetske kupovine. Kako proizlazi iz kaznene prijave koju je podnio PP Mursko Središće.

Oštećeni je krajem kolovoza putem jednog od internetskih oglasnika pronašao povoljnu ponudu o prodaji traktora, stupio je u kontakt s prodavateljem. Prema fakturi u poslovnici banke uplatio je iznos za kupnju vozila, da bi mu ista svota nekoliko dana kasnije bila vraćena na račun uz obrazloženje da mu je poslana kriva faktura za nacionalni promet, a ne za međunarodni. Zatim je u poslovnici bake uplatio iznos nove pondue koju dobio i koja je bila s nešto manjim iznosom cijene traktor. S prodavateljem je zatom dogovorio da mu traktor biti isporučen početkom rujna. Kako mu traktor nije isporučen i više ne može stupiti u kontakt s prodavateljem, shvatio je da je prevaren za nekoliko tisuća eura te je sve prijavio policiji. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Iz policijske uprave upozoravaju da su u posljednje vrijeme zaprimili nekoliko prijava o sličnim prijevarama zbog čega savjetuju građane da pripaze prilikom kupovine putem interneta te da prije same transakcije dodatno provjere vjerodostojnost konkretnog prodavatelja.

U srijedu oko 11.30 sati u Dravskoj ulici u Hrženici pri slijetanju automobila u cestovni jarak ozlijeđeni su vozač (79) i putnica (77). Nesreća se dogodila kada je 79-godišnji vozač automobilom zbog neprilagođene brzine u zavoju sišao s ceste i sletio u cestovni jarak gdje je vozilo udario u stablo. Ozlijeđenim je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U srijedu u 11.45 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu varaždinska policija zaustavila je automobil kojim je upravljao 37-godišnjak. Za vrijeme vožnje nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a utvrđeno je i da mu je već oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljanja izvanrednog nadzornog zdravstvenog pregleda te da mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Vozač je uhićen, istog dana priveden pred sutkinju Općinskog suda u Varaždinu koja mu je odredila zadržavanje u trajanju od 5 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu novčana kazna u iznosu do 2 780 eura i kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima, i određivanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

U srijedu oko 11.15 sati u ulici Antuna Handžića u Varaždinu nepoznata ženska osoba je ušla u kuću 81-godišnjakinje te pokušala otuđiti novčanik. Pritom je zatečena od strane vlasnice, zbog čega je odbacila novčanik i pobjegla iz kuće. Policijski službenici nastavljaju rad s ciljem pronalaska iste.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!