Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

AUDIO Održana 19. sjednica Skupštine Međimurske županije

Skupština Međimurske županije održala je 19. sjednicu na čijem su dnevnom redu najvažnije točke bila polugodišnja izvješća o izvršenju proračuna Međimurske županije i o radu župana, a koja su vijećnici bez rasprave i jednoglasno prihvatili.

Županijski Proračun ostvaren je u visini od 50,14 posto što slijedi plan prvog rebalansa Proračuna kada je temeljni financijski dokument uvećan za više od pet miljiuna eura, odnosno na 97 miljuna eura, rekao je pred sjednicu župan Matija Posavec:

Dodao je da su pozitivnom poslovanju u velikoj mjeri pridonijeli projekti:

Negativno su poslovale neke županijske ustanove, među kojima i zdravstvene ustanove, dodao je.

Iz polugodišnjeg izvješća o radu župana Posavec je izdvojio 126 manifestacija u organizaciji Međimurske županije i 437 priopćenja. Izdvojio je i efikasnost od 96 posto Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša koji je od 1750 zaprimljenih zahtjeva riješio 1670. 

Među ostalim točkama dnevnog reda dana je informacija o kretnju gospodarstva u prošlog godini, a vijećnici i ove godine potvrdili jednokratne potpore za studente u visini od 100 eura.

Sjednica je otvorena aktualnim satom s temama revizije i nepravilnosti javne nabave, dobavljača i izvođača u Županijskoj bolnici Čakovec, palijativne skrbi i obrazovanja.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!