Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Ministar Erlić u Međimurju: Iduće godine kreće realizacija velikih projekata vrijednih 18 milijuna eura

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas je sa suradnicima u Čakovcu održao radni sastanak koji označuje početak provedbe projekata vrijednih 18 milijuna eura na području Urbanog područja Čakovec financiranih iz ITU mehanizma Europske unije.

Tema sastanka bili su Europski fondovi s kojima se u Međimurju puno učinilo, posljednjih 8 godina koliko imamo podatke u Ministarstvu privučeno je oko 300 milijuna eura. Danas smo se fokusirali na ITU mehanizam cilj i svrha kojega je da se podigne razina standarda javne infrastrukture, bitnih i kapitalnih projekata na urbanom području Čakovca. To je inicijativa Vlade s kojom smo u sklopu nove omotnice osigurali 680 milijuna eura za 22 grada, središta županija. Cilj je da se doprinese tome da središta županija, koja i jesu motori razvoja života, aktiviraju novi gospodarski i društveni potencijali., rekao je novinarima nakon sastanka ministar Erlić.

Projekti uključuju uređenje čakovečkog Trga Republike, izgradnju vanjskih bazena, sportski park u sklopu SRC-a Mladost, inovativni centar kreativnosti na području bivše vojarne, prometnu Infrastrukturu za dionicu Savska Ves – Totovec. Radovi se najavljuju se za iduću godinu, a sam početak ovisit će o prethodnom postupku javne nabave. Kroz ITU mehanizam Hrvatska osigurana sredstva mora utrošiti najkasnije do 2029. godine.

Ovo je vrlo važan skup projekata kojima će građani Čakovca, ali i Međimurske županije dobiti i novi Trg Republike i nove objekte, institucije, kao i mještani Nedelišća i Strahoninca, i ta cijela aglomeracija puno bolje će se razviti. Nama je važno da ti projekti krenu, a onda da budu i što brže realizirani i da još jednom pokažemo koliko sjever Hrvatske, osobito Međimurje s gradovima i općinama, može snažno i kvalitetno koristiti Europske fondove. – rekao je župan Matija Posavec.

Podsjetio je da se diljem Međimurja proaktivno privlače sredstva iz europskih i nacionalnih fondova pa je sastanak bila prilika da se i o njima porazgovara.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!