Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Europski dan bez poginulih u prometu, policija provodi veliku akciju

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Na međimurskim cestama proteklog dana dogodile su se dvije prometne nesreće, čuli smo jutros u izvješću OKC-a Policijske uprave međimurske.

Jučer poslijepodne u Čakovcu na raskrižju Radićeve i Sajmišne zbog oduzimanja prednosti sudarila su se dva osobna automobila. Isto je uzrok prometne nesreće koja se dogodila jutros oko 6:35 sati u Strahonincu gdje su se sudarili teretno i osobno vozilo.

18. rujna – Europski dan bez poginulih u prometu

Sve policijske uprave na području Republike Hrvatske za danas su najavile da će pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja. Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan – dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama. Hrvatska je u pozitivnom nizu posljednje dvije godine kada 18. rujna nisu zabilježene nesreće s najtežim posljedicama.

Policijski preventivci iz Postaje prometne policije Čakovec na čakovečkom Trgu Republike danas će na infopunktu od 11 do 13 sati  građanima predstaviti kampanju te će dijeliti razne promotivne materijale.
 
Nadalje, istog dana sve policijske postaje Policijske uprave međimurske provest će ciljanu akciju “Četiri ubojice u prometu” i to u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Na europskim prometnicama u tijeku su ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu pod geslom “‘”Ostani živ i spasi živote” koje do 22. rujna provode i sve hrvatske policijske uprave uz pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine “četiri glavne ubojice u prometu“: brzina, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!