Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Roko Farkaš oborio rekod i zlatnu medalju donio u Međimurje

Mladi atletičar Iz Nedelišća Roko Farkaš vratio se sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Limi gdje je osvojio zlatnu medalju u skoku u dalj s rezultatom 8,17 metara, čime je postavio novi svjetski rekord i postigao impresivan uspjeh.

U Maloj vijećnici prijem za Roka priredio je župan Matija Posavec, prilikom kojeg je Roko poručio da se dojmovi još uvijek nisu slegli.

“To je jedna velika stvar za hrvatski sport i hrvatsku atletiku, posebno Jani koja je osvojila zlato u sedmoboju, Miji koja je otrčalo sjajnu utrku 100 s preponama i Viti koja je nažalost ostala bez medalje ali je borila se do kraja. Tajna uspjeha je kombinacija rada, ulaganja i nešto talenta, ali prvo i osnovno rad. Puno je tu uloženo rada, odricanja i znoja.”

Rokov trener Patrik Koščak ističe da u baznom djelu sezone Roko trenira više od 2 sata, po dva put na dan.

Talentirani devetnaestogodišnjak, student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu iako je postigao svjetski uspjeh u skoku u dalj, rekao je da mu ovo nije najdraža disciplina te da se vraća u desetoboj čim se oporavi od ozljede ramena.

“Hanžekovićev memorijal u Zagrebu je na redu sad za vikend, u petak skačem skok u dalj i u nedjelju trčim dvjestotku na mladosti. Nakon Hanžekovića idemo na odmor i gotova je sezona tako da se i tome jako veselim.”

Roko je svoju sportsku karijeru započeo u AK Nedelišće ali je kasnije zbog uvjeta i škole otišao trenirati u AK Sloboda Varaždin.

Župan Matija Posavec istaknuo je da je ponosan što je mogao ugostiti ovako talentiranog međimurskog sportaša.

“Kažu iz atletskog sporta da Hrvatski atletski savez prati najuspješnije sportaše svih vremena, a prva 3 atletičara u povijesti dolaze iz ovog kraja: Željko Knapić, Karlo Marciuš i sad Roko Farkaš. Oni su ostvarili odlične rezultate a siguran sam da to nije njihov plafon i da će još dugo biti na svjetskim pozornicama. Rasadnik smo mladih sportskih talenata i to je odličan način za promociju Međimurja.”

Župan je najavio ulaganja u sportsku infrastrukturu, između ostaloga i izgradnju atletske staze na SRC-u Trate u Nedelišću.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!