Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Županijska bolnica Čakovec dobila jedan od najmodernijih odjela pedijatrije u Hrvatskoj

U Županijskoj bolnici Čakovec danas je svečano otvoren i drugi rekonstruirani dio Odjela pedijatrije, što je završilo ukupni ciklus obnove koji je, kako je tom prilikom istaknuto, odjel učinilo jedim od najopremljenijih i najljepših u Hrvatskoj.

U rekonstrukciji prvog djela u kojem se liječe djeca stara do 18 mjeseci dobivena je nova dnevna respiratorna bolnica, gastroenterološka bolnica, hitna pedijatrijska ambulanta i prostor za opservaciju pacijenata, a u drugom djelu odjela na kojem se liječe djeca starosti od 18 mjeseci do 18 godina, osigurani su najviši mogući standardi za boravak djece, roditelja, ali i uvjeti rada za zaposlenike.

Glavna sestra Odjela Dijana Farkaš zahvalila je svima na pomoći u rekonstrukciji, a posebno djelatnicima. Voditelj dr. Dejan Balažin istaknuo je da odjel ima 24 bolesnička kreveta, a nastoje uvijek izaći u susret, omogućiti da, ako želi, roditelj uvijek bude uz dijete.

“Roditelj je sam s djetetom u sobi, sve su sobe uređene, svaka ima sanitarni čvor, televizor, pristup internetu, uvjeti su maksimalno poboljšani i nastojimo da se djeca osjećaju što ugodnije te da im uvjeti budu kao kod njihove obitelji doma.”

A cilj svega je najkraći mogući boravak u bolnici i da on bude što ugodniji, istaknuo je.

Ravnatelj bolnice dr. Igor Šegović poručio je kako mu je kompletna obnova i rekonstrukcija odjela pedijatrije bio san od kako je postao ravnatelj.

“Htio sam da kada neko dođe na odjel da ostane oduševljen, da takav odjel postoji u jednoj manjoj bolnici, a opet da se djeca i njihovi roditelji dobro osjećaju,i u tome smo uspjeli.”

U nastavku ulaganju u župasniju bolnicu, u planu su već i novi projekti za izgradnju nove zgrade laboratorija, centra palijativne skrbi te obnove odjela ortopedije, ginekologije, interventne kardiologije.

Ova bolnica, kao i županija prijatelj je djece, poručio je župan Matija Posavec.

“Iznimno sam sretan što smo uspjeli završiti još jedan projekt kojim razvijamo naš zdravstveni sustav, a posebno zbog toga što svaki ovakav iskorak prema najranjivijim skupinama društva zaslužuje dvostruku vrijednost.”

Predstavnica Ministarstva zdravstva, dr. Jasminka Hlupić, ravnateljica Uprave za bolničku zdravstvenu zaštitu, transplantaciju, biomedicinu I kvalitetu zdravstvene zaštite prisustvovala je otvaranju te rekla kako je povećanje broja hospitalizacija u proteklih nekoliko godina u ovoj djelatnosti još jedan dokaz kako je bolnici potreban ovakav Odjel Pedijatrije koji je u svakom slučaju nadstandard.

Radove je izvela tvrtka Đurkin u ugovorenom roku čija je predstavnica Maja Đurkin prisustvovala otvaranju, a sam svečani čin uveličao je dječji Zbor Čakovečki mališani.

Foto: Filip Švenda / Studio M (Preuzimanje fotografija nije dozvoljeno. Uvjeti korištenja multimedije)

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!