Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Mrtav pijan i bez vozačke usred bijela dana vozio kamion. Prijete mu visoka novčana kazna i zatvor

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

O krađama, računalnim prijevarama, prometnim nesrećama, kao i privedenim vozačima pišu danas u svojim izvješćima međimurska i varaždinska policija.

Novi slučaj pijanog vozača bez vozačke dozvole ovog je puta zabilježila varaždinska policija u mjestu Greda. U ponedjeljak oko 12.50 sati policijski službenici zaustavili su teretni automobil najveće dopuštene mase ispod 3.500 kg, kojim je upravljao 55-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.55 promila i prije stjecanja prava na upravljanje vozilima bilo koje kategorije. Priveden je u PP Ivanec i smješten do otrježnjenja.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 5.300 eura i kazna zatvora do 120 dana te određivanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju odredit će mu se i 12 negativnih prekršajnih bodova

Između 16. i 19. kolovoza na šljunčari kod Turčišća nepoznati počinitelj provalio je u radni stroj za vađenje šljunka, tzv. „jaružalo“ i iz spremnika pokušao ukrasti gorivo, ali nije uspio. Nakon toga iz radnog stroja ukrao je razne predmete u vrijednosti oko 50 eura.

Istog poslijepodneva oko 12.50 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu pri padu s bicikla, prilikom izbjegavanja stupa javna rasvjete na pješačkoj stazi, ozlijeđen je 69-godišnjak. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,15 promila.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 72-godišnjakinje da je oštećena računalnom prijevarom. Žena je, kako je prijavila, 16. kolovoza primila poziv od nepoznate muške osobe koja ju je u razgovoru dovela u zabludu da je zaradila u trgovini kriptovalutama i da na svoj mobitel mora instalirati jednu aplikaciju kako bi mogla na svoj broj računa dobiti novac. 72-godišnjakinja je postupila po uputama nepoznate osobe, no idućeg je dana vidjela da joj je s računa skinut novčani iznos od oko 1700 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 18. do 19. kolovoza u Maruševcu je nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 30-godišnjaka te otuđio električni bojler i posudu za vodu. Materijalna šteta iznosi oko 1300 eura.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!