Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Ema Puljić i Katja Sedmak prekidaju igračku karijeru, redove Međimurja pojačalo nekoliko iskusnih igračica

U ženskom nogometnom klubu Međimurje već su s krajem protekle sezone krenuli u preslagivanje rostera za novu sezonu u 1. HNLŽ, o čemu smo u Zoni sporta više čuli od strane predsjednika kluba Mate Kljajića i trenera Ivana Dizdara, dok su u međuvremenu, kroz ljetnu pauzu, obznanjena i imena nekoliko igračica koje su stavile potpis za međimurski klub.

Po završetku sezone u redove Međimurja najprije su stigle slovačke A  reprezentativke: Lenka Mazúchová i Nina Korimova. Mazúchová je igračica slovačkog prvoligaša MFK Dukla Banska Bistrica i najbolja klupska strijelkinja u prošloj sezoni, igra+ na poziciji vezne igračice ili napadačice, no najbolje se ipak snalazi na krilnoj poziciji.

Devetnaestogodišnja Korimova, koja je prošla i sve mlađe uzrazte slovenskih reprezentacija, obrambena je igračica, igra na poziciji stoperice, a u Međimurje je prešla iz ŠK Slovan Bratislave.

Među vratnicama Međimurja u novoj sezoni stajat će nova vratarka, Slovenka Neža Forštnarič. iskustvo dosad stjecala u ekipama ŽNK Ptuj i LUV Graz, ali i u nastupima za mlade reprezentacije Slovenije.

Novo ime je Japanka Marin Hanamoto, vezna igračica koja se često se nalazi i u vršku napada. Bila je članica mlade reprezentacije Japana s kojom je osvojila treće mjesto na XXVIII Ljetnoj Univerzijadi. Što se tiče klupskog iskustva, Marin je nastupala za AC Nagano Parceiro Ladies, koji se natječe u najvišem japanskom rangu, a u Međimurje dolazi iz ekipe Yamato Sylphid u kojoj je u prošle sezone proglašena najboljom igračicom i strijelkinjom.

Meksikanka Zaira Carolina Miranda Jiménez iskusna napadačica koja u Međimurje dolazi iz Liga Deportiva Alajuelense s kojim je osvojila kojim je protekle sezone osvojila dvostruku krunu u Kostariki, osvojivši Premier diviziju, najvišu nacionalnu ligu, te kup. Prije toga je pet sezona igrala u meksičkoj Liga MX Femenil u redovima Deportivo Toluca.

Od vanjskih igračica, iz kluba su potvrdili ostanak Japanke Kirare Fujiro koja se zimus stigla u Međimurje te svojom iznimnom kvalitetom, sposobnostima i karakterom bila važna karika kroz zahtjevno proljeće. Redove Međimurja pak su napustile Amerikanka Olivia Lewis, Meksikanka Domenica Rodriguez, Japanka Ayuri Terawaki.

U međuvremenu je obznanjeno kako u dresu Međimurja više nećemo gledati Emu Puljić i Katju Sedmak koje su se zbog školskih obaveza odlučile ostaviti aktivnog igranja nogometa.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!