Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA U Čakovcu održan međunarodni sportski susret osoba s invalidnošću

Na Trgu Republike u Čakovcu u sklopu projekta No boundaries održan je međunarodni sportski susret osoba s invalidnošću. Uz Međimursku županiju na projektu kao parteri sudjeluju Općina Lendava iz Slovenije i Razvojna koordinacijska agencija jezera Balaton iz Mađarske koje su isto tako provodile razne aktivnosti u sklopu projekta na svojim područjima.

Ideja za provođenje projekta nastala je 2022. godine kad je Međimurska županija bila okrunjena titulom Europske regije sporta, a sam projekt vrijedan je 200.000 eura.

Nekoliko aktivnosti provedeno je već za osobe s invalidnošću (nordijsko hodanje, planinarenje na Ravnu Goru, te event sportova na vodi), a glavni cilj projekta je uključivanje osoba s invalidnošću u sportske aktivnosti na lokalnoj razini, istaknula je Maja Odrčić Mikulić pročelnica županijskog Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava.

Sudionici su sudjelovali u raznim igrama i aktivnostima koje su bile posebno pripremljene za njih.

Podžupan Općine Lendava Mihael Šooš poručio je da su sretni što su partneri u ovom hvalevrijednom projektu, istaknuo je kako je glavni cijl da se sudionici upoznaju i da se zajedno rekreiraju i druže.

Međimurski župan Matija Posavec ponosan je na projekt jer obuhvaća najranjiviju skupinu našeg društva, rekao je kako osobe s invalidnošću moramo uključiti kao ravnopravne članove društva, za što je i projekt No boundaries osmišljen.

“Ovaj projekt nije toliko važan u financijskom smislu, ni u samom broju osoba koje sudjeluju, već u tome što donosi osmijeh na lica ljudima kojima se često ne pridodaje puno pažnje.”

No boundaries završit će otvorenjem sprava za vježbanje osoba s invalidnošću na dvije lokacije u županiji: u Čakovcu u ulici Rudolfa Horvata na vanjskom igralištu i u Podturnu kod centra DOSTI.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!