Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Željeli su laku zaradu: Prevaranti ih uvjerili da instaliraju aplikaciju pa im ‘skinuli’ 80.000 eura

Telefon, mobitel, ilustracija | Foto: Ilustracija Pixabay

Foto: Ilustracija Pixabay

Međimurska policija provodi kriminalistička istraživanja nakon što je tijekom ovog mjeseca evidentirala računalne prijevare u kojima je dvoje Međimuraca oštećeno za oko 80.000 eura.

Kako je objavila policija, lažni posrednici u trgovanju kriptovalutama telefonskim pozivima stupili su u kontakt s oštećenima i im ponudili stručnu pomoć u trgovanju kriptovalutama, uz obećanje o lakoj zaradi. Prevaranti su uvjerili oštećene da na svoje mobitele instaliraju aplikaciju tvrdeći da će im ona pomoći u trgovanju kriptovalutama, no zapravo su putem iste dobili pristup uređaju i internet bankarstvu.

Kako bi stekli dodatno povjerenje žrtava, jednom od njih su uplatiti nekoliko tisuća eura „dobiti“ ostvarene trgovanjem kriptovalutama. Nakon toga prevaranti su imali nesmetan pristup internet bankarstvu te su vrlo lako s bankovnih računa oštećenih prebacili na svoje račune ukupno oko 80.000 eura.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje, a protiv nepoznatih počinitelja podnose se kaznene prijave.
           
Građane se ponovno upozorava da prilikom trgovanja kriptovalutama budu iznimno oprezni, uz naglasak da je kod ponuda o lakoj, brzoj i velikoj zaradi potrebno je odmah posumnjati na prijevaru. 

Podsjetimo da smo nedavno u Radio Osinjaku čuli više o MUP-ovoj preventivnoj kampanji “Web heroj” koja je dostupna građanima kako bi se pobliže upoznali s oblicima kibernetičkog kriminala i opasnostima, ali i kako se od njih zaštititi.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!