Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Vaterpolisti razmontirali Grke za polufinale s Mađarima

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva nakon što su u petak u Zagrebu na bazenu uz Savu u četvrtfinalu pobijedili Grčku s 13-8 (3-3, 2-3, 4-0, 4-2) pred oko dvije tisuće gledatelja.

Sudar aktualnih europskih prvaka te olimpijskih i svjetskih doprvaka bio je ravnopravan tek u prvom poluvremenu koje su Grci dobili sa 6-5. Nastavak je ipak pripao ‘barakudama’ koje su dugo poluvrijeme dobili s 8:2 uz nevjerojatnu seriju 8:0.

Jerko Marinić Kragić je bio prvi strijelac Hrvatske s četiri pogotka, tri gola postigao je Loren Fatović, a po dva Luka Lončar i Ante Vukičević. Večerašnja utakmica bila je posebna i za hrvatskog kapetana Marka Bijača koji danas slavi 33. rođendan.

Za Grčku su po dva pogotka postigli Alexandros Papanastasiou Stylianos Argyropoulos.

Izabranici Ivice Tucka tako su u četvrtom uzastopnom europskom prvenstvu stigli najmanje do polufinala. U Barceloni 2018. osvojili smo broncu, u Budimpešta 2020. je Hrvatska bila četvrta, u Split 2022. “zlatna”, a sada će i u Zagrebu imati priliku “loviti” neku od medalja.

Hrvatske vaterpoliste u utakmici za plasman u finale čeka Mađarska koja je u prvom četvrtfinalnom dvoboju pobijedila Srbiju s 15-14 bolji izvođenjem peteraca.

Polufinalni dvoboj Hrvatske i Mađarske na rasporedu je u nedjelju, a termin će biti poznat naknadno.

U drugom polufinalu igrat će Španjolska i Italija.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!