Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Pokupio pješaka, zabio se u zid, a onda i u drugi automobil

Foto: Prometna nesreća u Svetojelenskoj ulici, 12.12.2023 | Foto: PU međimurska

Foto: Prometna nesreća u Svetojelenskoj ulici, 12.12.2023 | Foto: PU međimurska

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u Čakovcu kod rotora u Svetojelenskoj ulici ozlijeđene su tri osobe, no izvan su životne opasnosti, kažu jutros u OKC-u Policijske uprave međimurske.

Nesreća se dogodila oko 15:20 sati kada je 48-godišnji vozač automobila, čakovečkih registarskih oznaka, vozio pristupnom cestom parkirališta trgovačkog centra i iz još neutvrđenih razloga skrenuo na površinu za kretanje pješaka gdje je udario u 70-godišnjeg pješaka i zid.

Kako danas u izvješću piše Policijska uprava međimurska, nakon udara došlo je do pada pješaka, dok se vozač nastavio kretati istom prometnicom, a zbog neprilagođene brzine u zavoju je sletio na travnatu površinu. Pritom je udario i u automobil 62-godišnjeg državljanina Austrije koji je vozio Ulicom Globetka.

Ozlijeđenim 70-godišnji pješak i 62-godišnji vozač automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec gdje im je pružena liječnička pomoć, dok će se njihove ozljede naknadno okvalificirati. Naknadno je i 48-godišnji vozač prevezen u čakovečku bolnicu i zadržan na liječenju.
 
Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Do kraja tjedna pojačani nadzor dostavnih i taksi vozila

Međimurska policija do kraja tjedna provodi dvije akcije ‘Alkohol i droga’ i pojačani nadzor dostavnih i taksi vozila.

Kako navode iz policije, u posljednje su vrijeme primijetili da veći broj vozača dostavnih vozila te taksi vozila učestalo i grubo krši prometne propise čime, kako su naveli, izazivaju nezadovoljstvo ostalih sudionika u prometu te ugrožavaju sigurnost prometa na cestama.

Pojačane aktivnosti usmjerene su tako na vozače koji obavljaju dostavu na biciklima, električnim biciklima, mopedima, osobnim prijevoznim sredstvima, osobnim automobilima te na vozače taksi vozila.

U suradnji s predstavnicima jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave, policija u užim centrima gradova posebnu pažnju usmjerava na prekršaje zaustavljanja i parkiranja vozila na prometnim trakama, kao i nepropisnog parkiranja i zaustavljanja.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!