Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Mladić (21) zbog neprilagođene brzine sletio s ceste, automobil se višestruko prevrtao

Prometna nesreća Žiškovec, Foto: PUM

Prometna nesreća Žiškovec, Foto: PUM

Prvi adventski vikend protekao je relativno mirno na međimurskim cestama.

Policijska uprava međimurska evidentirala je tri prometne nesreće u kojima kod vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a pri slijetanju ceste i višestrukom prevrtanju automobila ozlijeđen je 21-godišnji vozač.

Prometna nesreća dogodila se u subotu, 2. prosinca oko 6:40 sati na cesti između Žiškovca i Vratišinca, a 21-godišnjak s područja Grada Mursko Središće zbog neprilagođene brzine u zavoju je sišao automobilom na zemljanu površinu gdje se vozilo višestruko prevrnulo i zaustavilo na boku.

Vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, a težina ozljeda nije poznata. Mladić će biti i prekršajno sankcioniran.

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri krađe te jedna teška krađa.

U noći s petka na subotu u Pušćinama u ulici Zeleni put nepoznati počinitelj provalio je u poslovnu zgradu i ukrao novac. Oštećeno je nekoliko vlasnika, a materijalna šteta bit će utvrđena naknadno.

U dvije krađe brzim djelovanjem pronađeni su počinitelji.

Protiv 39-godišnjaka i 19-godišnjaka podnesene su kaznene prijave zbog provale. Dvojac je u petak, 1. prosinca oko 9 sati u Maloj Subotici u Ulici Benkovec iskoristio priliku i kroz otključana vrata ušao u kuću gdje su u dvije spavaće sobe ispreturali stvari prilikom čega su ih zatekli vlasnici, ali su uspjeli pobjeći te nisu ništa ukrali. Čakovečka policija ubrzo ih je pronašla.

Kaznena prijavu podnijela je preloška policija protiv 46-godišnjaka s područja grada Varaždina i 19-godišnjak s  područja općine Mala Subotica. Oni su u petak, 1. prosinca, oko 11 sati u Prelogu, Ludbreškoj ulici kroz otključana ulazna vrata ušli u kuću i u hodniku iz novčanika ukrali 30 eura. Kradljivce su kroz sat vremena uhvatili policijski službenici Policijske postaje Prelog.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se devet prometnih nesreća u kojima su tri osobe ozlijeđene.

Varaždinska policija zabilježila je 143 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od toga, 17 je vozača vozilo pod utjecajem alkohola pri čemu je najveća koncentracija iznosila 3.02 promila.

Policija je privela dva vozača. 31-godišnjaka koji je zaustavljen u kontroli prometa u subotu oko 20 sati u Nedeljancu, a napuhao je 1,65 promila. Priveden je i 31-godišnji vozač koji je odbio alkotestiranje iako je bio vidno alkoholiziran. On je zaustavljen prilikom kontrole prometa u nedjelju oko 4.10 sati u ulici Vladimira Nadzora u Ivancu.

U petak, 1. prosinca oko 12.15 sati u Biškupečkoj ulici u Varaždinu ozlijeđena je 16-godišnjakinja. Ona je vozeći bicikl prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza, a na nju je naletio automobil 53-godišnjeg vozača. Razmijenili su podatke i dogovorno napustili mjesto nesreće, a djevojka je naknadno zatražila liječničku pomoć.

Jučer oko 8.40 sati u ulici Bana Jelačića u Beretincu pri slijetanju automobile s ceste ozlijeđeni su 25-godišnji vozač i 30-godišnja putnica. Mladić je vozio automobil pod utjecajem alkohola od 0.77 promila u smjeru Svetog Ilije i u zavoju izgubio nadzor pa sletio van kolnika, udario u metalni hidrant vodovodne mreže i dvorišnu ogradu, pri čemu se vozilo zanijelo i prevrnulo na lijevi bok. Ozlijeđenim vozaču i putnici medicinska pomoć pružena je u varaždinskoj bolnici.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!