Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Kod Preloga mladić (23) automobilom završio na oranici, policija ga privela

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Na međimurskim prometnicama proteklog vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena, objavila je danas Policijska uprava međimurska.

Jedan je vozač skrivio nesreću pod utjecajem alkohola.

U subotu između Preloga i Otoka “mladi vozač” 23-godišnjak kojem je već izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije, vozio je s 1,61 promilom alkohola u krvi i neprilagođenom brzinom te u zavoju u zanošenju sletio van kolnika u prometnu ploču za označavanje zavoja, a potom se automobilom zaustavio na obližnjoj oranici.

23-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju, a u nesreći nije ozlijeđen.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se šest prometnih nesreća, a ozlijeđena je biciklistica, objavila je Policijska uprava varaždinska.

U petak oko 17.30 sati u Varaždinu na obilježenom pješačkom prijelazu na raskrižju ulica Ruđera Boškovića i Mihovila Pavleka Miškine nepoznati vozač automobilom je udario u stražnji kotač bicikla kojim je preko pješačkog vozila 20-godišnjakinja.

Djevojka nije bila označena nikakvom reflektirajućom materijom. U naletu automobila pala je na kolnik, ali je odbila je ponuđenu liječničku pomoć od strane nepoznatog vozača te su dogovorno napustili mjesto događaja. Naknadno je zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola u petak je policija privela 70-godišnjaka. Zaustavljen je oko 20:20 u Vrbanovcu, a napuhao je 1.63 promila. Priveden je u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Policija je utvrdila 194 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 19 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 48 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.67 promila.

Proteklog vikenda policija je evidentirala i tri krađe, od kojih jednu tešku krađu.

U nedjelju, 26. studenoga u prijepodnevnim satima u Maloj Subotici, Ulici Ljudevita Gaja, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću 61-godišnjaka, ukrao je novac, nakit i druge predmete. Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na više stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!