Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Baka Mica i najvekša tikvica z vrta

Tikvica gospođe Marije Črep iz Male Subotice sigurno je najveća koju smo iz domaćeg uzgoja vidjeli, a narasla je upravo na vrtu bake Mice!

Dvorište i vrt obitelji Škvorc slatka su briga bake Mice; u vrtu nema čega nema, a dvoriste je prava cvjetna oaza. U vrtu osim tikvice ima i krumpira, graha, mrkve i drugog povrća o kojem brižna gazdarica svakodnevno brine pa ubere za pravi domaći ručak ili ‘domačim’ snabdjeva svoje najmilije.

Priskoče joj u pomoć i njezine unuke Dajana i Ivona, no baka obožava biti na vrtu i da ju nebi ‘špotali’ bi cijeli dan mogla biti na vrtu kak uživa v tome., rekla nam je Ivona koja se sa svojom bakom i tikvicom i poštimala prijateljima.

Baka Mica, Marija Ćrep / 2023
Foto: Privatna arhiva

Duga je više od 50-ak centimetara, a teška oko tri kilograma.

Koja je tajna?

Pa, baš zato jer na vrtu baka Mica ima pune ruke posla, tikvica je u svom zelenilu sve do nedavno uspjela ostati dobro sakrivena.

Sad kad je otkrivena i ubrana, gospođa Marija kaže da će okupiti sve svoje najmilije i iznenaditi ih ukusnim jelom ili kolačem od tikvice … Iskusnoj kuharici recepata ne nedostaje, a sigurno će biti, kak se kaže, za prste polizati!

Baka Mica, Marija Ćrep / 2023
Foto: Privatna arhiva

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!