Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Dva Jimmya i jazz obrada pjesme “Kad bi bile sve”

Stjepan i Miroslav Stanić, Jimmy

Stjepan Jimmy Stanić i Miroslav Jimmy Stanić

Veliki hit “Kad bi bile sve” Miroslava Jimmyja Stanića dobila je svoj remake koji pjevaju čak dva Jimmyja. Naime, Jimmy je ime poznato na glazbenoj sceni za dvojicu glazbenika Stjepana Stanića i Miroslava Stanića, a iako su već dugi niz godina u glazbenim vodama, stric i nećak dosad nisu imali prilike zapjevati zajedno.

Promijenila je to pjesma Miroslava Stanića i Borivoja Vincetića iz 1996. godina, a koja je za ovu priliku prilagođena vitalnom 94-godišnjaku Jimmyju koji je još uvijek aktivan i koncertno i diskografski.

“Vjerujem da će se ova jazz obrada pjesme svidjeti svima koji su je zavoljeli još devedesetih i onima koji vole jazz. Željeli smo je više prilagoditi mom stricu i njegovoj interpretaciji i mislim da smo dobili pravu ‘feel good’ pjesmu koju je dodatno začinio jedan od najboljih jazz pijanista, Matija Dedić”, objasnio je Jimmy te dodao: “Mnogi zapravo niti ne znaju da mi je Stjepan stric. Oduvijek sam se divio njegovoj energiji i nadam se da sam naslijedio njegove dobre gene.”

Stjepan Jimmy Stanić prošle godine objavio je live album “Prolazi sve… Live @Zagreb” s koncerta na kojem uz svoju Barbaru, a u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića otpjevao neke od svojih najvećih hitova.

Ljubiteljima dobrih starih pop-rock hitova ni ime mlađeg Jimmyja nije nepoznato. Miroslav Stanić glazbenu karijeru ostvario je u bendu Neki to vole vruće koji su popularnost osamdesetih i devedesetih godina ostvarili hitovima “Medu moj i šećeru”, “Teška vremena”, “Jeans generacija” i ostalima. Iako su se Jimmy i Šomi u jednom periodu ostvarili i kao solo pjevači, zahvaljujući hitovima Neki to vole vruće i danas sve češće nastupaju zajedno.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!