Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Nakon Mure, redovne mjere obrane od poplave uspostavljene i na Trnavi

Mura vodostaj / Foto: Arhiva Studio M

Mura vodostaj / Foto: Arhiva Studio M

Zbog zabilježenog povećanja vodostaja i s obzirom na prognoze oborina uspostavljena je redovna obrane od poplava području malog sliva Trnave na nekoliko lokacija među kojima i u Pribislavcu, izvijestio je Centar 112 Čakovec.

Hrvatske vode danas u 10 sati donijele su odluku o uspostavi mjere na branjenom području  21: područje malog sliva Trnava na dionici: A.21.12. bujica Gorni potok s Dolnim potokom A.21.2. Potok Trnava Murska A.21.4. Potok Šantavec A.21.3. Potok Trnava Dravska, Štrigovski potok A.21.8. Retencija Pribislavec A.21.7. Retencija Jegerseg-Slakovec.

Podsjetimo da su od jučer na snazi mjere redovne obrane od poplava i na rijeci Muri.

Pozorno se prati vodostaj rijeke i u Stožeru civilne zaštite Međimurske županije. Za sada je situacija na području Murskog Središća te Podturna dobra jer vodostaj Mure u laganom je padu od jučer od 19 sati. Kontinuirano smo u kontaktu s nadležnom službom u Hrvatskim vodama kako bismo na vrijeme reagirali u slučaju potrebe, no prema sadašnjem vodostaju nadamo se da za tim neće biti potrebe“, stoji u današnjem priopćenju Stožera civilne zaštite Međimurske županije koji potpisuje načelnik Josip Grivec.

Uspostava redovne obrane od poplave na Muri u Međimurju proglašena je 15. svibnja kada je vodostaj u Murskom Središću prešao 380 centimetara. Trenutno je Mura u Murskom Središću u laganom padu, a blagi porast vodostaja evidentiran je kod Goričana.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!