Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Predstavljen novi petogodišnji Plan razvoja Međimurske županije

Plan razvoj MŽ do 202 godine, konferencija za medije / 13.7.2022. godine

Konferencija za medije - predstavljanje Plana razvoja

U županijskoj vijećnici predstavljen je Plan razvoja Međimurske županije do 2027. godine.

Međimurska županija – županija budućnosti moto je temeljnog razvojnog dokumenta za idućih pet godina koji je izrađen je na 170 stranica. Na njemu je radilo stotinjak stručnjaka te se tiče svih stanovnika Međimurja, rekao je u uvodu župan Matija Posavec.

Vizija je razvoj u svakom segmentu s posebnim naglaskom razvoja gospodarstva i kvalitete života, naglasak na obrazovanje i kvalitetne zdravstvene skrb. Želimo promijeniti sliku županije da bude vodeća županija u Hrvatskoj, dodao je.

Plan ima tri prioritetna područja: održivi razvoj, zdravo, uključivo i otporno društvo te zeleno i digitalno Međimurje, koje je predstavila direktorica RDEA-e Sandra Polanec Marinović. Svaki od prioritetnih područja ima 13 posebnih ciljeva.

Plan obuhvaća 12 strateških projekata.

Plan razvoj MŽ do 202 godine, konferencija za medije / 13.7.2022. godine

Financijski, plan je procijenjen je na 5,2 milijarde kuna, no time su obuhvaćen samo sredstva iz Proračuna Međimurske županije. Participiranjem na nacionalne i europske fondove očekuje se ulaganje od ukupno gotovo 8 milijardi kuna.

Plan se nalazi na e-savjetovanju gdje do sredine kolovoza građani mogu dati svoje prijedloge, primjedbe ili pohvale.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!