Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Hrvatska protiv Norveške za polufinale: Vjerujemo da su čuda moguća

Foto: HRS

Hrvatske rukometašice na korak su do polufinala Europskog prvenstva u Danskoj, a sutra im slijedi do sad najteži ispit.

U četiri dosadašnja susreta izabranice Nenada Šoštarića upisale su četiri pobjede. Slijedi im Norveška,  reprezentacije koja je dosad najviše pokazala na prvenstvu, a k tome je dvostruki olimpijski, trostruki svjetski i sedmerostruki europski prvak.

Već 11 godina Norvešku vodi Islanđanin Thorir Hergeirsson, a član stručnog stožera te reprezentacije zapravo je od 2001. godine. Do sada je osvojio deset medalja s tom selekcijom.

– Prva stvar da bi igrali s Norveškom, moramo trčati. Moramo trčati u oba smjera, specijalno u fazi te obrambene tranzicije, zaustaviti njihove kontre i polukontre. Tu su najjači, tu postižu više od 60, 70% golova. Ukoliko uspijemo to spojiti i zaustaviti u nekoj mjeri, mislim da i ako igramo 6 na 6, da tu može biti jedna jako lijepa utakmica. Naravno, da ćemo gledati sve neke detalje u fazama napada i u fazi obrane i dati ponovno sve od sebe, rekao je hrvatski izbornik Nenad Šoštarić u najavi utakmice.

– Prvenstveno očekujem od nas da damo sve od sebe i da se bacimo na glavu kao što smo to radile do sada. Naravno da će bit teško, ali ako vjerujemo u sebe i vjerujemo da su čuda moguća, možemo uzeti dva boda. Naravno, bit će teško, ali ja vjerujem u nas. Obrana je bila naš adut ovo prvenstvo. Definitivno s dobrom obranom se može postići apsolutno sve i može se dati slobodu u napadu, tako da i ovu utakmicu moramo odigrati lavovski obranu i biti smirene u napadu, dodaje Katarina Ježić, kapetanica Hrvatske.

Hrvatska i Norveška do sada su dva puta igrale na europskim smotrama. Na prvom prevnstvu 1994. godine Hrvatska je slavila 16:15. Norveška je tada osvojila broncu, a Hrvatska je bila peta, što je naš najbolji rezultat do sada. No, upravo smo od Norveške doživjeli i najteži poraz na europskim smotrama, 2016. u Helsingborgu izgubili smo 26:34.

Utakmica protiv Norveške na rasporedu je u subotu, 12. prosinca u 18:15 sati.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!