Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Tehničkoj školi Čakovec novih 26 milijuna kuna za razvoj Centra kompetentnosti iz strojarstva

Dražen Blažeka na svečanosti primanja ugovora

Tehničkoj školi Čakovec iz europskih fondova dodijeljen je i drugi dio sredstava za Regionalni centar strojarstva u visini od 26.191.548,75 kuna, a kojima će se završiti svi radovi na njegovoj izgradnji i opremanju.


Nakon što su prva sredstva u visini od 29 milijuna, dobivena u veljači, uložena u infrastrukturu, odnosno izgradnju i opremanje suvremenih prostora, nova će sredstva biti uložena u izgradnju i opremanje laboratorija, dodatnu edukaciju i nastavne materijale.

Regionalnog centrom nastojat će se umanjiti nedostatak kvalificirane radne snage i podići kvaliteta strukovnog obrazovanja u području strojarstva. Uz novu opremu i inovativne metode poučavanja, škola će dobiti nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, bolju suradnju s poslodavcima uz koju i više konkretne prakse koja će im omogućiti brži ulazak na tržište rada.

Ugovor o dodjeli sredstava u petak je u Zagrebu primio ravnatelj Dražen Blažeka, a svečanosti je nazočio i župan Matija Posavec.

Dražen Blažeka na svečanosti primanja ugovora

Za regionalne centre kompetentnosti u strukovnom obrazovanju dodijeljeno je ukupno 20 ugovora vrijednih 820 milijuna kuna. A sada već bivša ministrica Blaženka Divjak istaknula je da se radi o generacijskom iskoraku i učaganju u područje obrazovanja koje polazi čak dvije trećine srednjoškolaca, a posljednjih godina je nepravedno zanemareno.

Za reformu strukovnog obrazovanja Ministarstvo znanosti i obrazovanja do sada je osiguralo oko 2,25 milijardi kuna iz fondova EU-a.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!