Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Foto: Ruža međimurska u sjećanje na Tetu Lizu

U Donjem Vidovcu održan je V. Susret mladih međimurskih umjetnika pod nazivom Ruža Međimurska na temu naše najveće čuvarice međimurske popevke, Elizabete ToplekTete Lize.
 
Program je to koji okuplja mlade umjetnike osnovnih škola iz Međimurja na području likovnog i literalnog stvaralaštva s ciljem afirmiranja mladih stvaraoca te očuvanja kulturne i povijesne baštine ovog kraja. Pokrenut je prije šest godina, a njime se želi užu i širu zajednicu podsjetiti na neke zaboravljene pojedince, pjesnike i pisce te stare zanate s našeg područja.
 
Izveden je bogati kulturno umjetnički program u koji su se ove godine uključili učenici Osnovne škole Petar Zrinski iz Šenkovca. Predstavio se njihov Školski pjevački zbor pod ravnanjem Stelle Cimerman te recitatori i glumci koje su pripremile učiteljice Ladislava Šestak-Horvat, Gordana Magdalenić, Vesna Golub, Radojka Oreški i Vesna Saško. Dječji zbor III. OŠ Čakovec, predstavio se pod mentorstvom Marine Korunek, a u stankama je djela nagrađenih učenika čitala Tihana Preksavec.
 
Manifestaciju je otvorila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je istaknula kako je bitno da se ovakve stvari ne smiju postiti u zaborav te obeaćala daljnju podršku Županije. Nazočili su i dožupan Josip Grivec i načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.

Zapratite nas

Imate upit za nas?

Naš tim spreman je odgovoriti na Vaša pitanja!