VIDEO/FOTO: DAN GRADA: Prelog dobio punionicu za električna vozila

Petak, 06.12.2019.
VIDEO/FOTO: DAN GRADA: Prelog dobio punionicu za električna vozila
Foto galerija
VIDEO/FOTO: DAN GRADA: Prelog dobio punionicu za električna vozila
Grad Prelog 6. prosinca slavi svoj dan u spromen na prvo spominjanje Preloga 1264. godine. Proslava 755 obljetnice počela je u prijepodnevnim satima druženjem građana ispred crkve svetog Jakoba.

Delegacija Grada predviđena gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom položiti vijenac i upaliti svijeće ispred centralnog križa na gradskom groblju. Nakon toga na Trgu sv. Florijana u Prelogu otvorena je prva punionica za električne automobile na Trgu sv. Florijana. Prvi su je isprobali  gradonačelnik i direktor Elektre Čakovec Mladen Hren koji do kraja godine, bude li sve po planu, najavljuje još dvije punionice, u Čakovcu i Murskom Središću.
 
Za potrebe Grada težit će se nabavci elektro vozila, a želja je i da prelog dobi titulu eko grada, kazao je gradonačelnik.

Obilježavanje je nastavljeno otvaranjem obnovljenih prostorija Udruge umirovljenika, svetom misom u crkvi svetog Jakoba, a svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga koja će početi u 18 sati, prethodit će polaganje vijenca i paljenje svijeća na Spomen ploču znamenitim Hrvatima priločke Župe. Fotografije pogledajte na studiom.hr.